Keuzevakken

Op het Veluws College krijg jij de mogelijkheid om kennis te maken met een vak van jouw interesse, zonder dat je schoolweek langer wordt. Op het Veluws College Walterbosch maken alle brugklasleerlingen in het eerste jaar kennis met de keuzevakken: Technasium, Podium en Nieuwe Media.

Technasium

Op het Technasium ben je op een praktische en creatieve manier bezig met techniek en technologie. Zou jij een geschikt nachtverblijf kunnen ontwerpen voor een gorilla? Of een belevenistuin voor gehandicapten? En hoe zou jij een cruiseschip ontwerpen? Op het Technasium krijg je het vak Onderzoek en Ontwerpen. Bij dit vak werk je samen met een paar klasgenoten aan uitdagende en interessante opdrachten. Elk project duurt ongeveer acht weken. Alle opdrachten komen van bedrijven of instellingen zoals ziekenhuizen. Het zou maar zo kunnen dat jouw oplossing door een bedrijf wordt uitgevoerd!

Podium

Bij het keuzevak Podium maak je kennis met acteren, musiceren, dansen en zingen, oftewel “podiumkunsten”. Leer je het beste uit je stem te halen en maak je kennis met muziek en acteren. Door op een podium te staan leer je jezelf te presenteren en dat helpt weer bij de andere vakken. In de loop van klas twee en drie kun je een eigen specialisme kiezen: theater, muziek of film.

Nieuwe Media

Bij het keuzevak Nieuwe Media wordt gewerkt met alle moderne media als computer en film. Je gaat aan de slag met nieuwe media, maar je leert ook kritisch te kijken naar deze media: wat kun je wel en niet doen? Je gaat programmeren, games bedenken en met de filmcamera op pad. In klas twee en drie ga je je specialiseren en eigen programma’s maken.

In de schoolgids kun je meer lezen over onze keuzevakken