vwo-Erasmus

Heb je een gymnasium-, vwo+ of tweetalig vwo-advies? Kun je makkelijk vwo doen en zoek je méér uitdaging? Dan kun je terecht op vwo-Erasmus.

vwo-Erasmus

Bij vwo-Erasmus leer je via projecten en thema’s om kennis te combineren. Bij talen krijg je bijvoorbeeld niet alleen Engels, Nederlands of Frans, maar ook taalkunde. Je leert daar hoe een taal is opgebouwd. Je werkt aan oplossingen voor vragen en gaat daarbij zelf – en met je klasgenoten – op zoek naar de kennis die je nodig hebt om een vraag te beantwoorden.

Je krijgt zeven projecten in een jaar. Na vijf weken wisselen de projecten. Vier projecten hebben wij al voor je ingevuld: Technasium (2x), Kunst & Media en Informatica. Je mag daarnaast zelf ook drie projecten kiezen.

Je leert zelfstandig werken aan de hand van een weektaak. Als je ergens heel goed in bent, kun je vakken eerder afsluiten. Als je meer uitdaging wilt, kan dat ook.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Elke ochtend werk je (alleen of in kleine groepjes) onder begeleiding van een coach aan je weektaak. Dat gebeurt in jullie eigen lokaal of bijvoorbeeld in het binask-lab (als je een experiment doet) of in het studiecentrum (omdat je in een rustige omgeving aan een schrijfopdracht wil werken). Je kunt je weektaak snel afronden en doorgaan met een nieuwe taak of juist moeilijkere stof kiezen. Je coach helpt je bij het maken van je weektaak en leert je hoe je slim leert en samenwerkt. ‘s Middags kun je vragen stellen aan docenten, krijg je colleges over vakken werk je onder begeleiding aan projecten. Je krijgt les in leren leren, debatteren, logisch denken en onderzoeken. Je hebt elke dag school van 08.30 u tot 14.20 of 15.15 uur.

Diploma

Je volgt het eerste jaar alle reguliere vakken van het atheneum, maar krijgt ook een periode Grieks of Latijn. Als je deze vakken leuk vindt, kun je er voor kiezen om voor een gymnasiumdiploma te gaan. Is Grieks en Latijn niets voor jou? Dan ga je verder voor het atheneum diploma.

Bijzonder aan vwo-Erasmus

We willen dat jij  het onderwijs krijgt dat goed bij jou past: bij jouw niveau en bij jouw interesses. Daarom kun je veel zelf kiezen. Qua inhoud van je opleiding, de snelheid waarmee je vakken afrondt en de uitdaging die je wilt. Veluws College Walterbosch is één van de dertig scholen in Nederland die versneld en verrijkt vwo mag aanbieden. Best bijzonder! Dat betekent dat je  – als je dat kunt en wilt – eerder eindexamen kunt doen en meer vakken kunt volgen dan normaal.

Als je erg makkelijk leert, kun je masterclasses volgen aan universiteiten of een stage doen. Er zijn zelfs leerlingen die in vijf jaar (in plaats van zes) examen doen. Dat is echter wel een uitzondering.