Laptop aanschaffen

ICT speelt in ons onderwijs een grote rol. Het gebruik van digitale middelen maakt het eenvoudiger te differentiëren en in te spelen op de actualiteit. Om nog meer gebruik te kunnen maken van digitale leermiddelen, is het van belang dat leerlingen beschikken over een computer, die zij thuis en op school kunnen gebruiken.
Het is niet verplicht om een laptop aan te schaffen. Het Veluws College garandeert altijd dat onderwijs gevolgd kan worden. Hiertoe beschikken alle vestigingen over computers die de leerlingen kunnen gebruiken. Voor leerlingen die de opleiding Erasmus volgen op het Veluws College Walterbosch is het verplicht een eigen laptop te hebben.

Laptop aanschaffen
Heeft u al een laptop of wilt u zelf een laptop aanschaffen? Houdt u dan rekening met de volgende eisen:

  • De accu van de laptop moet voldoende capaciteit hebben zodat je er minimaal 6-8 uur mee kunt werken.
  • De laptop moet zonder problemen kunnen werken op een Cisco draadloos netwerk met Cisco AIR-CAP37021-E-K9AP’s.
  • De laptop moet beschikken over een Office pakket 2010 of hoger. Leerlingen van het Veluws College kunnen het Office pakket gratis aanschaffen via Slim. (https://slim.nl/shop/studentadvantage) Aan het begin van het nieuwe schooljaar ontvangen leerlingen hierover informatie in hun VC-mail.

Houdt u daarnaast rekening met het volgende:

  • Een kleinere, lichte laptop (13,3”) is makkelijker te vervoeren.
  • Ben je van plan om na de brugklas het keuzevak Nieuwe Media te kiezen (allen voor Havo/Atheneum) dan is het verstandig dat je laptop voorzien is van een goede grafische kaart geschikt voor Autocard en Photoshop. Het kan prettig zijn te werken met een zwaardere laptop (i5 of i7, 6 of 8Gb geheugen en SSD-schijf) deze werkt sneller. Dit is handig, maar niet persé noodzakelijk.
  • De laptop zal regelmatig vervoerd worden tussen school en huis. Daarom is het verstandig een laptop te kiezen met een stevige behuizing.
  • Kies liever voor een laptop met een SSD-schijf dan een met een hybride-schijf.

Sommige leerlingen vinden het prettig naast hun laptop een tablet te gebruiken. Nog niet alle software is geschikt gemaakt voor tablets. Daarom heeft een leerling voor schoolzaken altijd een laptop of een computer naast een tablet nodig. Als leerlingen in de loop van het jaar te maken krijgen met softwareproblemen op hun laptop, kunnen ze een beroep doen op de laptopdokters. Dit zijn leerlingen van het Veluws College Cortenbosch. Deze leerlingen doen hun uiterste best  het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Bij problemen kunnen leerlingen een formulier ophalen bij de receptie, dit invullen en met de laptop afgeven bij de receptie. De receptioniste zorgt er voor dat de laptop bij de laptopdokters terecht komt. De laptops worden na het verhelpen van het probleem weer afgeleverd bij de receptie, waar je de laptop weer kan ophalen.

In het studiecentrum kunnen leerlingen terecht om voor lesuren waarvoor het gebruik van een laptop noodzakelijk is een laptop lenen. Hiervoor hebben ze hun schoolpas nodig en een briefje met een verzoek van ouders, een bewijs dat de laptop in reparatie is of een verzoek van de docent.

Zie ook: gratis Microsoft Office